Tein mahtavan löydön Yle Areenan nettipalvelusta, sieltä radio-ohjelmien puolelta! Monen vuoden Kansanradiot odotti siellä kuulijaansa ja nyt olen kuunnellut urakalla. Samalla teen tilkkupeittoa ja nautin kansan äänestä.

Äsken juuri joku savolainen mies lausui isästään tekemänsä runon, joka sai minut ihan liikuttumaan. Niin kauniisti hän edesmenneestä isästään lausui, arvostaen, ikävöiden. Taas paukkui ennakkoluulot suomalaisesta miehestä, ai etteivätkö he muka osaa kertoa tunteistaan?

Toinen mies varoitteli jos EU:hun saa liittyä tietyt maat, sieltä tulee rosvojoukkoja ja kerjäläisiä Suomeen heti. Mitenhän tässä on käynyt? Kyllä kansa tietää!

Tällä hetkellä kuuntelen ohjelmia vuodelta 2012, joten on mielenkiintoista peilata sen ajan mielipiteitä ja pelkoja tähään päivään eikä voi olla vaikuttumatta miten viisaita nämä ihmiset olivat tuolloin ja näkivät monia tämän päivän tapahtumia etukäteen.

Yksi ikuisaihe on aina Paavo Väyrynen. Minua suuresti huvitti kun eräs kertoi Paavosta kertomuksen, jossa Paavo suureen ääneen oli vastustanut hartaasti jotain EU-lausumaa, oikein kiihkolla esittänyt, että ei sitä hyväksy ja saanut täten suuren kannatuksen, kansa oli aplodeerannut ja ylistänyt Paavon viisautta. Sitten selvisi, ettei kyseinen EU-taho ole sellaista edes lausunut mutta Paavo ei antanut periksi vaan vastusti lausumaa siitä huolimatta. Melko viisas mies tuo Paavo, hän voi sitten todistaa vastustaneensa jo ennen kuin asiasta on puhuttu. Mistä sitten lie oli kyse, en minä mummo sellaisesta ymmärrä.

Nyt jatkuu tilkkutyön teko ja tarkka Kansanradion kuuntelu.