Samana päivänä oli ostettu grilli, semmoinen hiilillä käyvä, kun siitä kuulema tulee hyvä aromi ruokaan. Koko päivä oltiin syömättä, että voi sitten mässätä kun herkut valmistuu. Ostettiin myös pullo viskiä ja muutama viskikahvi tehtiin siinä grillin vieressä valmistautuessa.

Joukossa oli muutama esiteini ja pari aikuisempaa nuorta naisihmistä ja sitten me mummoikäiset. Itsevarmuutta uhkuen käskimme nuorison edustajat pois, koska nyt me aikuiset alamme grillaamaan.

- %%&&##""! Miten tää grilli kootaan!!?? ##""¤¤¤!! Mummot kiihtyneinä tuijottavat lukuisia grillin osia edessään ja työn ja tuskan takana on saada härveli kokoon mutta viimein se onnistuu.

- //((&&%%¤#!! Mikä ihmeen reikä täällä pohjassa on! En varmana jätä sitä auki, onneksi tässä on tää läppä. Ei lämpene koko grilli jos tollaset reiät on auki. Mummot tunkevat hiiliä aimo läjän grilliin, kastelevat niitä sytytysnesteellä ja odottavat viisi minuuttia. Tulitikkuja menee laatikollinen eikä hiilet syty mutta mummot kyllä.

- ""%%%%&//"!! Tässä on kyllä jotain vikaa tässä grillissä tai hiilet on sekundaa! Kato! Ei syty millään! Pakko laittaa toi pallo-osa tohon päälle ettei tule vetoa ja sammuta tuota savuakin vielä ¤¤#""! Mä otan nyt kyllä yhden viskipaukun, alkaa kiristää hermoja. Tässä ollaan jo kaksi tuntia turhaan heiluttu. Ai s##""" alkaa hermot olla kireellä, hirvee nälkä.

Nuoriso yrittää tulla apuun ja antaa neuvoja oven välistä. Mummot sulkevat kiivaasti oven ja sanovat, että älkää tulko ennen kuin sanotaan että ruoka on valmis. Toinen mummo avaa varovasti pallogrillin kannen ja kiroaa hartaasti. Ei &&%%¤##! Täällä mitään oo muuta kuin savua taas, mikä noissa hiilissä on vikana! Nyt kyllä ruiskutan sytytysnestettä lisää, varo. Hirveä lieska roihahtaa grillistä ja melkein osuu yläkerran parvekkeeseen. Mummot huutavat ja hermostuvat lisää.

- Otetaan yhden paukut vielä, kuolen kohta nälkään ja tää viski kyllä nousee päähän kun ei ole koko päivänä syönyt.

Toisen mummon pinna alkaa olla jo melko kireellä ja hän heittää makkarat grilliin ja huutaa että ##"""% kypsykää siellä tai itkette ja kypsytte. Savu on hirmuinen. Pian mummot jo sanailevat toisilleen ja toinen sanoo hampaiden välistä lähtevänsä nyt sohvalle ja meneekin sinne ja tuijottaa huulet viivana seinää. Pian toinenkin mummo tulee huutaen sisään: Nyt riittää! Tilataan pizzat! En jaksa! Mulla on nälkä! &&%%¤¤#%&&¤!!

Nuoriso tulee taas varovasti paikalle ja ohjaa toisenkin mummon sohvalle. Eipä aikaakaan kun he myös tarjoilevat juuri grillatut ruoat koko porukalle.

Seuraavana päivänä hiiligrilli löytyi roskakatoksen metallijäteastiasta ylösalaisin.