On se kumma jos nettikeskustelussa joku ilmaisee kantanaan esim. ettei ymmärrä miksi jääkiekko-ottelussa on heilumassa puolipukeisia naisia tanssia jyskyttämässä niin heti on joku taas tyrkyttämässä kukkahattua ja huutelee mielensäpahoittajaa. Ei sellainen ole mitään keskustelua! Ihan sama mistä yrittää esittää ns. vanhanaikaisia kantoja, esim. että meidän ei pitäisi juoda viinaa kaduilla ja raapia siellä paljasta mahaa eikä ainakaan kuseksia talon seiniin niin jo tulee joku huutamaan väliin, että mehän perkele juodaan missä halutaan ja täällä ei tarvita tälläista kaikesta inisijää ja loukkaantujaa ja mahaa raavitaan nyt oikein periaatteessa ja tehdään siitä varmasti tositv-ohjelmakin, että siitäs saat kukkahattu-mielesipahoittaja!

Tottakai räyhäörkeilläkin on mielipiteenvapaus vaikka mielipiteensä joskus vaikuttavatkin melko rajoittuneilta ja yksioikoisilta. Siitä vaan huuutakoon, ei siinä mitään. Minä vain sellaisen ilmiön olen ollut huomaavinani, että kaikki vanhat "voidaanko käyttäytyä ja olla kohteliaita toisillemme" -mielipiteet saa osakseen uhoavaa vastareaktiota, jossa korostetaan, että juna meni jo, että nyt on nyt, nykyisin tehdään tälleen. Mitä rumemmin puhutaan toisistamme ja räävitään päätä muutenkin, sitä enemmän "tätä aikaa".

Tänään luin erään keskustelun missä nuori nainen kertoi tavanneensa vanhan miehen ja keskustelleensa hänen kanssaan kunnes lähti käymään läheisessä kaupassa. Takaisin tultuaan hän oli löytänyt miehen penkiltä makaamassa ja mies piteli sydänalaansa. Nuori nainen oli mennyt katsomaan tilanteen ja oli soittanut ambulanssin. Kukaan muu ei ollut edes katsonut sinne päin paitsi kolme noin 13-vuotiasta poikaa, jotka olivat tulleet myös auttamaan. Nuori nainen halusi julkisesti kiittää poikia ja kertoa myös muille, että yrittäkää välittää enemmän lähimmäisistänne. Tämä jälkeen alkoi varsinainen keskustelu.

Nuori nainen haukuttiin ensimmäisenä siitä, että hän yrittää saada itselleen pyhimyksen kehää ja kehuja. Toinen raivosi, että onko sulla edes ensiapukokemusta vai meinasitko miehen tappaa siihen paikkaan. Kolmas haukkui pojat, että kaikenlaisia pallopäitä pitää tulla siihen solkkaamaan. Nämä kritisoijat saivat varmaan jotain synkkää tyydytystä solvatessaan näitä ihania nuoria ihmisiä, jotka osoittivat inhimillisyyttä.

Toinen juttu oli iltapäivälehdessä taannoin ja kertoi nuoresta naisesta, joka asuu jossain "karussa paikassa, keskellä ei mitään". Sitten alkoi keskustelussa taas paska valua. Mitä tuokin luulee olevansa, joku etelän vetelä, menis kotiin moinen teeskentelijä. Mitä tuokin tuolla tuhoaa Lapin luontoa eläintensä kanssa, pitäis vähän ajatella. Lopputulema tuntui olevan, että parempi olisi kun kenestäkään ikinä kirjoitettaisi mitään eikä kukaan tekisi ikinä mitään, varsinkaan jos on nuori ihminen. Että taas joku luuli jotain itsestään ja yritti jotain vaikka kaikkihan sen tietää, ettei tuosta mitään tule.

Tämmöinen asenne saa ihmiset vaan surkeuden tilaan. Niinpä minä pistän kukkahatun vielä lujemmin päähäni ja jatkan mielenipahoittamista minäkin. Antaa mennä, mitä millään on väliä! Haukutaan kaikki ja paheksutaan. Pidetään huolta, ettei luulla olevamme mitään ja ettei meillä olla mitään vilpittömiä aikomuksia! Kaikki kuitenkin vaan yrittää saada kehuja vaikkei varmasti saa kun ovat niin tyhmiä. Niinhän minäkin luulen! Mutta mitä väliä! Ini-ini!