Tuossa lehdet ovat kyselleet kuka joi Orpon viinat ja nyt kuulemma nimilistat on tulossa. Minä taas puolestani kysyn: kuka juo työaikana viinaa veronmaksajien kustannuksella? Millä ihmeen logiikalla valtion virkamiehet tai ylipäätään kukaan, joka valtion asioita järjestelee ja suunnittelee, juo tai edes maistelee töitä tehdessä viinaa? Alkaa sote-ratkaisun monimutkaisuudet nyt selvitä koska ne on tehty varmaan pelti kiinni jossain hienossa palaverissa eikä aamulla muisteta mitä sovittiin niin sitten vähän muutetaan himmeleitä ja vähän jotain päälle, varmuuden vuoksi. Ja sama uudelleen ensi viikolla.

Parhaat konjakit, calvadokset, Lidlin oluet, kaikki käy kun virkamies on tärkeissä kokouksissa. Jos kerran isot herrat tekevät niin, niin kyllä pitää meidän maatiaistenkin saada niin tehdä! Sairaanhoitajille viinaa ja bussikuskeille kaljaa! Mitä väliä! Kyllä töitä tehdessä pitää saada juoda viinaa! Käsittääkseni viinan juonti työpaikalla on jonkinlainen irtisanomisperuste tai ainakin työhön liittyvä turvallisuusongelma tuolla normaalissa maailmassa mutta jos kerran ei ole väliä promilleilla niin meille kans! Talot valmistuu pikku hiprakassa paljon nopeammin, siivoojat laulaa ja lastenhoitajat tanssii.

Kerran kävi savossa niin, että bussikuski otti mummoja kyytiin salolla mutta ei sitten päästänyt niitä ulos vaikka ne halusivat kylille päästä. Ei, kuski vaan ajelutti väkisin niitä mummoja ympäriinsä muutaman tunnin ennen kuin joku soitti poliisit kun mummot ja kuski oli kateissa. Kuski oli koko matkan huutanut mummoille, että kyllä pitäisi viinaa saada ihmisen juoda kun päivästä toiseen kuljettaa ihmisiä, että jotain seikkailua nyt ainakin kun ei kerran viinaa. Mummot pääsivät viimein posket punaisena ulos bussista kun oli jännittävä kokemus takana. Heiltä minä tämän tarinan kuulin.

Sanotaan, että kun ajat et juo, jos juot et aja. Minä sanon, että kun olet töissä, et tarvitse viinaa sentin vertaa. Jos tämä tuottaa vaikeuksia, on ongelma eikä se ole minulla. Juu juu, ne vaan siellä syövät hyvin ja vähän palan painikkeeksi ottavat konjamiinia. Ei. Heillle toimitetaan tästälähin Lidlin Saskiaa, sen pitää riittää. Vapaa-ajallaan sitten juokoon vaikka litran viskiä tunnissa kunhan tulevat selvinpäin töihinsä tunkkaisiin kabinetteihinsa.

Olen sellainen pässi, että jos tämmöiset ministerit tulevat minulle heristämään sormeaan, että Suomi nousuun ja palkat alas, niin minä purasen siitä sormesta takuuvarmasti.