Olen muutaman savolaisjutun tullut säästäneeksi aikojen riennossa ja tässäpä niitä sitten. Ihan vaan rakkaudesta savolaisiin, kyllä siellä pitäis taas päästä käymään, ihan ikävän pukkas!

Kauppias Kauppinen muutti Savoon, ja sai huomata, että savolaiset väänsivät hänen nimensä Kaappiseksi. No, aikaa myöten Kauppista alkoi kyllästyttämään nimensä väärin lausuminen, joten hän meni ja muutti nimensä virallisesti Kaappiseksi. Savolaiset ihmeissään:
- No minkähän takia se Kaappinen nyt nimesä Kuappiseks mänj muuttamaa...

......

Kolme laihialaista oli junamatkalla ja he olivat joutuneet ostamaan liput. Niinpä he ihmettelivät vastapäätä istuvia kolmea savolaismiestä joilla oli vain yksi lippu. Mitenkähän he aikovat selvitä, laihialaiset tuumi. Konduktöörin saapuessa vaunuun säntäsivät kaikki kolme savolaisukkoa vaunun vessaan. Konduktööri koputti vessan ovelle ja pyysi: "Matkalippu, olkaa hyvä." Ja lippu ojennettiin oven alta.
 
Paluumatkalla laihialaiset päättivät käyttää samaa keinoa, mutta hämmästys oli taasen suuri kun savolaisukoilla ei ollut ollenkaan matkalippua. Tuosta he eivät selviä, laihialaiset tuumivat. Kun konduktööri saapui vaunuun, laihialaiset säntäsivät vessaan. Hetken päästä savolaiset lähtivät ryntäämään seuraavan vaunun vessaan, mutta yksi heistä pysähtyi vessan kohdalle, jossa laihialaiset olivat, koputti ovelle ja sanoi: "Matkaliput, olkaa hyvä."'

-----

Savolaismies istui Kuopijon rautatieaseman odotushallissa ja alkoi tehdä itselleen sätkää. Viereisessä lipunmyyntikojussa virkailija katseli äijän tekemisiä vähän alta kulmien ja kun äijä sytytti tupakkinsa, virkailija huusi:
- Täällä ei saa polttaa! No, äijä ei reagoinut mitenkään, jatkoi vaan tupruttelua.
Kohta virkailija huusi uudestaan ja kovempaa:
- Täällä ei saa polttaa! johon äijä tiuskaisi:
- Mittees mänit sinne!

----

Savolaisukko oli käymässä Helsingissä ja näki talon seinässä palokellon, jossa luki:
"Riko lasi ja paina nappia!" Ukko teki työtä käskettyä, ja kohta paloauto saapui paikalle pillit ulvoen. Kun miehet näkivät, että hälytys oli väärä ja ukko savolainen, joku totesi:
- Savossa noita hulluja kasvaa kyntämäti ja kylvämäti. Ukko vastasi:
- Kyllä kai, mutta tiällä niitä tulloo nappia painamalla.

----

Savolaisakka meni valokuvaajalle.
Valokuvaaja kysyi:
- Otetaanko rintakuva? - Saeshan tuo piäkii olla mukana, tuumasi akka.

----

Matkustaja kysyi Savossa konduktööriltä:
- Onko tuolla perässä tilaa? - On siellä tilloo, vuan ku ei oo junnoo, konduktööri vastasi.

----

Savolainen meni käymään Amerikassa. Siellä ihmiset olivat mahtailevia ja alkoivat kehua:
- Mepä ollaan käyty kuussa! Siihen savolainen välinpitämättömänä:
- Mitä tuosta, minun vävy on muannu koko päevän auringossa.

----

Savolaisukko oli sairaana. Pastori pistäytyi äijää katsomassa.
- Mitenkäs se on niitten iäisyys- ja autuusajatusten laita? - No nehän tok' vuan liitelöövät ja laateloovat, selitti ukko, välistä säkkeytyyvät ja höllöttäävät ku hualeessa veessä, iliman mittää hättee...