Katsoin eilen Kekkos-dokumentin ja tein sen vastentahtoisesti enkä oikein kyennyt ymmärtämään kyseisen dokumentin tarkoitusta. Taisi olla some-tirkistely-narsismin kultavoitto kyseinen ohjelma. Kaikki on kaupan, myös ihmisen viimeiset hetket. Tehdäänpä paljastusohjelma ja jopas nousee kohu ja saadaan onnesta täristen mässäillä ihmisen yksityisimmillä asioilla.

Dokumentti oli täysin tarpeeton. Useimmat meistä tietää, että Kekkonen kärsi dementiasta loppuaikana, hän luopui presidentin tehtävistä sen takia. Tämä tieto olisi ollut täysin riittävä. En voi käsittää, että ihmisen sairaskertomukset julkaistaan sosiaalipornon nimissä, kaikki hänen yksityisimmät asiansa siinä toitotetaan ja ne kertovat ajasta, jolloin hän oli heikoimmillaan. Ketä hyödyttää nämä yksityiskohtaisten tietojen julkituominen enää tässä vaiheessa, kauan Kekkosen kuoleman jälkeen?

Ja tämä eukkonen, jolla oli kuulemma syvä ystävyys Kekkosen kanssa. Tämä Kekkosen luottoihminen julkaisee heidän yksityisen kirjeenvaihtonsa kaikkien silmille ilman mitään kunnioitusta heidän keskinäistä luottamustaan kohtaan, kertoo jokaisen yksityiskohdankin mitä heidän välillään on tapahtunut. MInua kuvottaa tällainen julkisuudenhaluinen ihminen. En aio lukea riviäkään hänen kirjastaan. Minulle kyllä riittää se pelkkä tieto, että Kekkonen oli järkytyksissään voimiensa vähenemisestä ja että hänelle merkitsi tämän nuoren naisen ystävyys paljon. En halua yhtään enempää yksityiskohtia heidän suhteestaan. Olkoonkin niin, että julkisuuden ihmiset, presidentit sun muut ovat vapaata riistaa mutta rajansa kaikella. Eikö tässä ajassa ole enää mitään kunniaa, arvostusta mitään kohtaan, edes vanhuksia.

Kekkonen oli pitkäaikainen presidenttimme eikä kukaan voi väittää etteikö hän tehnyt hommiaan kunnolla. Ei varmasti miellyttänyt jokaista ihmistä ja teki varmasti virheitäkin. Minä ymmärrän kaikki hänen viranhoitoonsa liittyvät paljastukset, kaiketi niitä tarvitaan, että kerrotaan kaikki paskaisimmatkin yksityiskohdat. Mutta Kekkosen viimeiset vanhuusajat olisi pitänyt jättää rauhaan. Ei ole enää mitään järkeä kertoa, että Kekkonen käveli sekavana sinne ja tänne kodissaan ja riisui ja pukeutui ja tv-ruudussa näkyi kohta jossa kerrottiin, että suolikin oli toiminut. Mitä me näillä tiedoilla teemme?!