Haluan taas nillittää. Tarina saattaa sisältää inhorealistista ilmaisua.

Oppilaat julkaisivat netissä hermonsa menettäneestä opettajastaan videon. Opettaja kiljui kurkku suorana periksi antaneena luokalleen, nuorison edustajat tietysti tallensivat tilanteen. Kuuntelin siinä kun n. 14-vuotias ihminen haistatteli vittua opettajalle ja kehotti tätä ihmemään munaa. Että hän kyllä kertoo nyt vanhemmilleen millainen mulkku on tämä opettaja ja kun ope vieläpä oli haukkunut hänen vanhempansa, että eivät kuulemma osaa kasvattaa lapsiaan. Miten hävytöntä opettajalta saatanan vittu tuollasta sanoa perkele saatana jumalauta ime ämmä munaa!!! Onhan se toki järkyttävää, varsinkin kun  nuorison edustaja osoitti itse toimillaan ja kielenkäytöllään miten hyvin hänet on kasvatettu kohtelemaan toisia ihmisiä. Kyllä oli sikamainen opettaja. Tehdäänpä tästä taas vaihteeksi some-kohu ja julkaistaan kaikille. Ei tunneta armoa. Me tuhotaan toi opettaja!

Eniten ällistyin jonkun opettajien johtajien kommentteja. Ensinnäkin he sanoivat jotain, että puhelimet voidaan ottaa pois vain yhteisestä sopimuksesta ja vain jos se käy kaikille. Mitä? Suomessa on oppivelvollisuus, tunneilla pitäisi oppia jotain eikä pällistellä luuria. Tämän saman voi sitten vetää kai myöhemmin työelämään, että mehän ei varmasti tehdä palkkamme eteen töitä ellei saada kuvata kaikkea ja tutkia jokainen päivitys ja instagram-kuva.

Toisekseen tuntui siltä, että opettaja tässä joutuu häpeäpuuhun mutta pienet kultamuna-teinit pääsevät pälkähästä. "Kun niillä on ne hormonit eikä ne vielä tajua mitään". Joo ei tajua, eikä varmasti opi tajuamaan jos ei mitään kriteereitä ole esim. siitä miten ihmisten kanssa toimitaan.

Eräs entinen opettajan kiusaaja sanoi nettikeskustelussa, että hän kyllä teki samaa aikoinaan mutta ei nuori ihminen jää tuohon tilaan, hehän kehittyvät ja viisastuvat. Niin varmaan joo, he elävät myöhemmin viisastuneena jossain muualla ja onnittelut heille. Sillä aikaa tämä kiusattu opettaja ottaa vastaan seuraavat kehittymättömät oppilaansa ja paskaa sataa. Vuosi vuoden jälkeen. Aina vaan. Opettajassa on aina vika. Ei se osaa opettaa. Se on niin ärsyttävä. Urpo. Sitten jonakin päivänä opettaja pimahtaa kuten tässä tapauksessa.

Missä on opettajalle kuuluva työyhteisönsä tuki? Missä muussa työpaikassa sallitaan tällainen solvaaminen ja kuvaaminen? Mistä työyhteisöstä julkaistaan häväistysvideoita, kiroillaan ja kiusataan aamusta iltaan ilman että kukaan siihen puuttuu?

Ja sitten tämä kuuluisa: Kyllä aikuisen pitää pysyä aikuisena eikä mitään kiljua pienille lapsillle. Ha! Sopii koettaa. Ota vastaan samaa kohtelua vuodesta toiseen ja palataan asiaan. Ei aikuiseltakaan voi vaatia ihan mitä tahansa mutta lapsilta voi vaatia sentään jotain. Jonakin päivänä heidän pitäisi tulla toimeen ihmisten kanssa työpaikoilla ja ihmissuhteissa. Se voisi olla helpompaa jos edes koulussa olisi todellinen nollatoleranssi kaikenlaisen kiusaamisen suhteen. Siellä oppisi, että paremmat käytöstavat vievät elämässä eteenpäin. Siellä voisi myös tulla ajatus mieleen, että sinä päivänä kun hän sitten itse aikuisena saa osakseen urpoilua töissä tai vapaa-aikana, niin se on sitten se voivoi. Ei ole varaa valittaa.

Ehdotus. Kännykät kerätään joka tunnin alku pois. Sitten opiskellaan ja yritetään tajuta, että maailmassa on muitakin kuin minä. Se edellyttää sääntöjä eikä ainakaan sitä lässytystä, että ne "holtittomat nuoret kun ei ne vielä mitään tajua". Siksi juuri he eivät myöskään näistä asioista päätä. Eikö se niin ollut että aikuisen piti päättää ja olla aikuinen? Toisaalta minun on helppo sanoa kun en lillu enää hormonimyrskyssä. Ei taida minusta löytää yhtäkään hormonia enää ja se tekee minut kiukkuiseksi.

Lopuksi vielä nettikommentoinnin 10 parasta edelliseen sekä vastaukset niihin.

1. Mitä sä vanha ihminen mistään tajuat! - En yhtään mitään.

2. Onko se sulta pois jos jotkut julkaisee jotain? - On.

3. Sä et tajuu nuorii hei. - En niin.

4. Onks kukkahattu / pipo kireellä hä? - On. Aina. Periaatteesta.

5. Onks hanurissa hiekkaa vai? - Ei ainakaan viimeks ollut.

6. Oot vaan kateellinen. - Syystä että?

7. Noi sun kasvatusmetodit on kivikautisia - Thank God.

8. Se opettaja oli ihan sika - Ai miten niin?

9. Haist kuule vee - Enpä kuule haista.

10. Ime. - Varvasta joo.