”Aavistelin jo jonkin aikaa, että nyt taitaa ukolla olla vipinää meneillään muualla kuin kotiosoitteessa. Tietokoneella ähki ja yritti onneton peitellä kun tulin paikalle. Kun kyselin mikäs nyt niin maailman huonoimmin valehteleva ukkoni ponnisteli paljon, etten huomaisi valehtelevaa ilmettä: silmät pyöri eri suuntiin, suu jäi auki ja katse pälyili.

 

Antaapa sitten tilanteen kehittyä, ei ollut ensimmäinen kerta mutta tällä kertaa viimeinen. Ei ukkoriepu tiennyt, että minulla oli ihan hyvät taidot kaivella hänen salaisia postejaan ja varsinkin kuviaan. On virhe pitää minua hölmönä.

 

Sitten eräänä päivänä kirjastossa sain tekstiviestin: Katson suhteemme päättyneeksi. Lähden nyt kaupunkiin naisiin, että hänellä on treffit Tuuli Pilvisen kanssa. Sain ihan järkyttävän naurukohtauksen, yritin pidätellä koska kirjastossahan pitäisi olla hiljaa. PIti ihan istua penkille ja teeskennellä yskänkohtausta nenäliinan kanssa.

 

Heti kotona alkoi tulla taskupuheluja mieheni puhelimesta, oli tainnut jäädä puhelin lukitsematta ja kuinka sattuikaan! Puhelin otti minuun yhteyttä. Kuuntelin kuin kuunnelmaa, jos ukko pelaa niin kuunnellaanpa sitten niin ei tarvitse niellä tekosyitä ja valheita tältäkään reissulta kun hän niiltä sitten kuitenkin palasi kotiin.

 

- Pertti, nyt mä lähden naisiin, se odottaa mua tuolla pubissa. Tuuli on varmasti kuuma nainen, siihen malliin se on kirjotellut. Pysäytä auto tähän.

 

Kuulen kahinaa kun ukko menee pubiin. Hän kävelee nähtävästi baaritiskille ja sanoo jollekin naiselle: Oletteko te se, jota etsin? Kuulen naisen huokauksen: Voi kun olisinkin! Mies toivottaa naiselle hyvää illan jatkoa ja menee nähtävästi odottamaan tulevia kuumia treffejä. Puhelu katkeaa.

 

Illalla soi puhelin. Järkyttynyt mies selostaa kuinka oli tietämättään tehnyt treffit jonkun miehen kanssa, joka oli kehunut mieheni profiilia ja rohkaissut tunnustamaan, että olisi hyvä hieman ”kokeilla muutakin kuin naisseuraa”. Että mitä helvettiä! Se olikin mies!

 

Eipä siihen sitten voinut muuta todeta sen minkä naurultani pystyin kuin että vaihtelu varmasti virkistää, anna ukko mennä, elä vaarallisesti ja nauti uusista kokemuksista. Että soitellaan joskus jos siltä tuntuu ja nyt olet vapaa seikkailemaan sielusi kyllyydestä. Että toivotan onnea ja menestystä. 

 

Vaikka puolisot joskus pettävät ja haluavat laukkoa viheriäillä nurmilla, ei sen tarvitse aina merkitä sitä, että petetyn elämä kaatuu. Mikään ei estä sitä, että järjestää oman elämänsä haluamallaan tavalla, aivan niin kuin pettäjäkin. Niin minä tein ja menee hyvin nykyisin. En ottanut reppanaa takaisin, kolmas kerta toden sanoi.”