Oletteko ikään kuin huomanneet miten tavallaan toi puhe niinku on mennyt semmoseks tavallaan täytesanojen ikään kuin lisääntyneeksi käytöksi, jopa siinä määrin että välillä niinku unohtuu tavallaan mistä puhutaan. Kaikki on tavallaan niinku niin epämääräistä, mikään puhe ei sisällä eksaktia mielipidettä kun kaikki vesitetään ikään kuin - tavallaan - niinku -saasteella. 

Leikitään, että studiossa alkaa ohjelma, jossa katsellaan mielenosoitusta, jossa ihmiset ovat todella vihaisia ja tosissaan. Paikalle on pyydetty kaksi toimittajaa kommentoimaan näkemäänsä. Vanhan koulukunnan toimittaja kertoo näkemästään ja kuvailee: Ei jää epäselväksi, että tilanne on hyvin räjähdysherkkä ja ihmiset ovar raivoissaan. He uskovat asiaansa eivätkä anna piiruakaan periksi. Katsokaa, tuolla joku kivitti autoa ja sytytti sen palamaan. Ihmisiä tönitään maahan.

Sitten tulee vuoroon uuden aallon toimittaja: Hei! Nuo ihmisethän on tavallaan raivoissaan tuolla ja ne niinku (epämääräisiä maiskahduksia ja ö-ö-ö sekä siisniinku) marssii asiansa puolesta ikään kuin olisivat ninku vihaisia. Hei! Sössös Hei! Joo. Joo. Siis niinku ihan jäätävä marssi niinku. Kyllä tollanen niinku loukkaa ihmiskuntaa ihan hirveesti, tulee ihan paha mieli. 

Ai että minä rakastin sitä hetkeä kun ääneen tuli vanhan koulun toimittaja, joka puhuu täsmällisesti ja tanakasti, sanoo asiansa selvästi ja kuulostaa vakuuttavalta. Hän sanoo sanat alusta loppuun ilman, että tarvitsee arvata mitä sen verbaalisen kohelluksen tarkoituksena lopulta on. Toimittaja ei myöskään huuda kesken kaiken HEI!. Tarkkailkaapa muuten kuinka moni toimittaja huuta heitä ohjelmassaan.

Koska pääsin näin hyvin valituksen alkuun, pitää vielä hieman nillittää. Kyllä huomaa, että on mummo pudonnut nykyajan kelkasta kun on miltei mahdotonta katsoa Ylen Uutisten somesivuja kun siellä on some-toimittaja somistanut uutiset sydämillä tai hymiöillä ja käyttää tuota uuden aallon toimittajan kieltä. Toisaalta eipä sillä ole väliä, semmoista uutista harvemmin kannattaa edes klikata ja lukea. Yle Areenasta huomasin myös kehotuksen bingettää sarjoja. Sori mä en bingetä ihan periaatteesta koska se kuulostaa kuin olisi jokus sadomasokistikerhon tapaaminen enkä jaksa enää muutenkaan bingettää kuudetta sataa kertaa Neiti Marplea ja muita vakiosarjoja, jotka tulee aina vaan uusintana.

Ai niin ja mä en sitten enää tykkää Ruben Stilleristäkään. Se siellä ohjelmassaan sanoi irtisanoutuneensa suomalaisuudesta, on kuulemma suomalaisuus hänen mielestä tärvelty. Goodbye Ruben, sinne vaan jonoon muiden kansalaisten halveksijoiden perään, Jari Tervo varmaan voimahalaa sua. Tervohan sanoi, että suomalaiset on autisteja vaikka ei kuulemma senkään mielestä saa roduista puhua yleistäviä asioita (se on kuulemma rasismia) kuten että vaikka kaikki arabit on keskiaikaisia barbareja tai että italiaiset mafian kannattajia. Se joka haukkuu, on ite.