Löysinpä kerrankin iltapäivälehdistä kivan uutisen: vajaata kuuskymppinen nainen on alkanut harrastaa locking -nimistä tanssia, joka yleensä mielletään nuorten harrastukseksi. Locking on yksi katutanssin laji ja siinä jorataan funkyn tai soulin mukaan, musiikiksi käy mainiosti juuri ne minun nuoruuteni suuret suosikit kuten esim. K C and the Sunshine Band tai vaikkapa mehevä James Brown..

Minä nautin nuorten tanssista, mitä katutanssimpaa, sitä parempaa. Ihailen heitä ihan lääpälläni ja tunnen pakkoliikkeitä, jotenkin tuntuu, että on kertakaikkiaan opeteltava jokunen muuvi ja tanssia ensin ihan privaatisti, ettei nolaa julkisilla paikoilla muita perheenjäseniä. Kunhan taidot kehittyvät, voi esiintyä vaikka rautatieasemalla.

Tanssiminen tuo niin valtaisaa iloa ja kannattaa ajatella, ettei katutanssissa ole ikärajoja. Myös me mummoikäiset voimme tanssia vaikkapa krumping-tyylillä, ehkä nivelet paukkuu ja heltat heiluu mutta mitä siitä! Parasta näissä lajeissa on se, että voi näyttää viileetä mummo-asennetta ja sehän tietysti meidät rouvat voimaannuttaa.

Olisi suorastaan upeaa jos Suomen Martta-liitto alkaisi pitämään street dance -kursseja kaiken ikäisille martoille. Ehkä breakdancen voisi jättää väliin vanhemmalla iällä, ettei käy hassusti ja joutuu voittamaan jonkun maailman kilpailun. Ei jaksaisi enää tässä iässä sitä keikkatahtia mikä siitä seuraa.

Minä löysin nyt youtubesta mainion locking -opetusvideosarjan. Kohta aloitan. On ihanaa oppia mestareilta eli nuorisolta. Ehkä jo ensi jouluna voin esittää tanssiesityksen sukulaisteni iloksi ja ällistykseksi.