Olin verrattain kauan ihminen, jolle oli ympätty mieli täyteen korulauseita ja jämäköitä arvoja. Sitten pikku hiljaa alkoi totuus valjeta ja lopulta näin selvästi. Kansoja ja ihmisiä pidetään sumussa käyttämällä yleviä sanoja. Niissä saattaa olla jotain perää mutta takana on kudelma, josta tavallinen kansa ei tiedä eikä ole tarkoituskaan, että tietäisivät. Sen vuoksi on korulauseita ja arvoja hoettu mantrana. Läpi meni. Tahot voivat olla mitä tahansa valtiosta äitiin.

- Vapaus on asia, jonka takia kannattaa taistella. Sen vuoksi aloitamme tämän sodan, jotta länsimaiset arvomme säilyvät. Syöksemme väkisin despootin vallasta koska haluamme, että kaikki kansat saavat elää rauhassa.

Tarkoittaa: Heivataan se valtias valtaistuimelta ja otetaan niitten öljyt itselle siitä maasta, samalla ärsytetään tahallaan jotain suurvaltaa ja näytetään niille kuka käskee. Ei haittaa jos samalla vähän alistaa kansoja kun nappaa öljylähteet. Alistaminen aiheuttaa lisää vihaa ja olot muuttuvat epävakaiksi kyseisissä maissa. Se on: kansaa ei kouluteta, ei opeteta katsomaan tulevaisuuteen. Ei kerkeä kun pitää itsemurhapommittaa. Se taas helpottaa luonnonvarojen riistämistä kun alkuasukkaat tappelevat sillä aikaa kaikkien kanssa. Myöskin näin saadaan kansoille maine, että ovat sotahulluja idiootteja, niitä pitää pommittaa vähän lisää.

- On kunnia-asia maksaa verot Suomeen. On uljasta kun saa antaa palkastaan osan yhteiskunnan hyväksi, huutaa poliitikko ja valkaistut, hyvin hoidetut hampaat välkähtää. Poliitikko vielä lisää, että me kaikki olemme samassa veneessä.

Se on: Niin maksakaa te köyhät veronne. Minä muuten just tänään sain aggressivisen verosuunnitteluni siihen pisteeseen, että maksan tasan 0% veroja tästä lähtien. Syyttäkää köyhät itseänne. Suomessa on tasan samat mahdollisuudet kaikille menestyä elämässä ja päästä verosuunnittelemaan. Jos mieluummin makaatte kotona sossun avustuksilla niin se on voi voi. Minä ministerinä voin tehdä mitä haluan, te teette mitä minä määrään.

- Kansanedustajat haluavat ehdottomasti osallistua omalla panoksellaan ylväästi Suomen vaikeaan taloustilanteeseen. Me annamme kuukauden palkan yhteiseen hyvään ja teemme parhaamme, että voimme laskea palkkioitamme. Arvostamme kuitenkin suuresti kansalaisia kun te suostutte kilpailukyvyn takia laskemaan palkkojanne ja vähentämään lomianne radikaalisti. Isänmaa kiittää ja on ylpeä teistä.

Tämä tarkoittaa: Voi että kun meille tuli jostain tuo tonnin lisäpalkkio, kauheeta, ei me oltais haluttu mutta kun me ei voitu sille mitään. Se kun on tuolla lakipykälissä niin meidän pitää vaan alistua. Emme voi mitään. No can do in English. Ja meidän pitkät lomat, se on kuulkaas niin, että niillekään emme voi mitään. Ne vain on. Me kärsimme tästä hirveästi mutta me nostamme leukamme ja olemme urheita kärsimyksessämme. Yhden kuukauden palkkamme käytämme yhteiseen hyvään toki kuten sovittu, minun omaan yhteiseen hyvään. Sekin johtuu siitä, ettei meidän palkkaa voi lain puitteissa vaan jättää maksamatta ja itse kun pitäisi tilittää se palkka jonnekin hyväntekeväisyyteen niin se ei onnistu kun pankkitunnukset on aina hukassa ja hirveä kiire koko ajan. Pitkässä juoksussa kaikki uhrauksemme hyödyttää koko yhteiskuntaa. Luottakaa meihin. Toimimme vain Suomen kansan parhaaksi itsemme unohtaen.

- Hei me tienataan tällä! Ja EU on niin älyttömän hyvä juttu! Vapaus! Schengen! Euroopassa pitää olla vapaa kulkuoikeus. Oikeastaan meillä ei pitäisi olla minkäänlaisia rajoja. Kaikki kansat kumminkin haluaa kaveerata keskenään niin ei olis oikein aikaa seistä rajatarkastuksissa tullissa. Jos joku yrittää hyökätä niin sitten heitetään niitä kukilla ja huudetaan yhdessä että tervetuloa Eurooppaan. Kyllä ne sitten tajuaa.

Tämä ajattelu on taas aiheuttanut Euroopan suurimmat ongelmat sitten toisen maailman sodan. Tuntuu, että kuka tahansa saa mennä minne tahansa, ihan vaikka oman tankkinsa tai sinkonsa kanssa. Samalla vaikka veisi 5000 kg heroiinia maasta toiseen, mikäs siinä. Rajat auki ja bisnestä tekemään. Luottamus on avainsana, me luotamme koko maailmaan! Kaikki idealismi on ihanaa siihen asti kun jokainen on idealisti mutta kun se tuppaa olemaan niin, että kun eletään kuin hollitallissa, jostain raahautuu maailman pahimmat tyypit paikalle ja tekevät paskimmat temppunsa ihan varmasti. Siinä sitten mietitään pommien paukkeessa, että miten ne tolleen haluaa sotia kun me kannatetaan kaikkea kivaa ja vapaata.

Yksi höpötys on erityisesti jäänyt mieleen: Vanhuksia pitää kohdella hoitolaitoksissa arvostavasti ja antaa hyvää hoitoa heidän elämänsä loppuun asti. Meidän hoivakotimme kunnia-asiana on vanhuksesta huolehtiminen.

Todellisuudessa tämä voi tarkoittaa kuten isämme tapauksessa: joo mä vedän faijas lääkkeet, ei se mitään voi teille kertoa kun sillä on afasia ja pakkasella pidetään ikkunat toistuvasti auki pitkiä aikoja että mitä te siihen tulette omaiset valittamaan perkele kun se vanha äijä kumminkin haisee ja sitä paitsi keuhkokuume on vaan hyvä. Mitä väliä jos faijas ei voi syödä, kuolee se kohta kumminkin ja jos sen kanttiinirahat häviää niin ei kai se mun vika ole! Ei sille voi koko ajan olla vaihtamassa vaippoja, kai te nyt sen tajuutte kun ei ole kuin kolme vaippaa vuorokaudessa!!

Ja niin edelleen. Kaksoisviestintää riittää. Pitääkin tilata sellainen aikuiselle tehdyt lastenvaunut. Sitten olisi siellä vaunuissa ja aina kun alkaa epäilemään kaikenlaisia puheita ja sanoja, niin joku tulee heiluttamaan vaunuja ja sanoo sshss... ihan rauhallisesti, nuku vaan. Olisikin ihanaa olla taas vauva ja luottaa kaikkiin. Elämä olisi niin paljon helpompaa.