Pidän sylissäni tuhkauurnaasi, silitän sen pintaa ja vain katselen sitä hellästi, halaan hellästi. Nyt sinä onnistuit, tähän sinä päädyit, sait rauhan ja pääsit pois.

Lopuksi sinun koko pääsi hävisi huoneen nurkkaan, sitä halusitkin, poistaa kaiken sen mikä oli ja tapahtui ja mikä eniten riivasi, myös kaiken hyvän, joka ei kuitenkaan tilejä tasannut. Sydämesi jäi paikoilleen ja niin pitikin koska se sinulla olikin aina siellä missä piti, jos piti. Ei tullut yhtään kertaa, ettenkö olisi sitä saanut kokea, joka ikinen kerta se uskollinen sydän oli minua varten kun sitä tarvitsin ja niin myös minun sinua varten. Ei siitä numeroa tehty, se oli jokin kosminen, sanaton sopimus. Ei tekojasi romantisoitu, niitä vain ei ollut olemassa meidän välillämme. Musta huumori kukki kaikessa rumuudessaan mutta kuka sanoo, että kaiken pitäisi olla niin kaunista ja kilttiä?

Joskus tuntui oudolta tulla vankilaan vierailulle kun ovi toisensa jälkeen sulkeutui takanani ennen kuin päästiin näkemään. Siitä jo tajusin miltä sinusta voi lusimassa tuntua. Varmaan ihan vangilta. Sinulle oli ihan samantekevää koko tuomio, teko oli täysin harkittu ja siitä vain seurasi rangaistus. Vankilavierailuista luulisi, että ne olisi jotenkin ankeita mutta monesti mietimme, että poistetaanko meidän paikalta kun nauramme kuin järjettömät.

Joskus elämä tulee täyteen ennen sen luonnollista mittaa ja olkoon niin. Varmasti sivulliset tietäisivät tästäkin parhaiten ja koulutus ja selitys alkaisi vaan mehän tiesimme, sinä ja minä, mitä seurasi siitä jos näitä opastavia ääniä kuunteli. Esimerkiksi tämä siitä voi seurata. Ääntä ja puhetta riittää ilman tekoja, vastuuta ei kukaan koe mistään mutta paljon tiedetään mitä toisen pitäisi ja mitä ei ainakaan. Monesti nämä henkilöt itse kokevat olevansa empaattisia ja ihmisrakkaita. Varmasti niinkin. Monesti hyväntahtoinen puhe ja neuvo on ilman korvia, mistä todella on kysymys. Tarkoittaako sanamme samaa ja puhummeko ylipäätään samasta asiasta.

Lupasin sirotella tuhkasi sovittuun paikkaan. Jonain päivänä minun tuhkani liittyy sinun tuhkiisi. Sitten me vain leijailemme.

Jos jumala olet olemassa, ota ystäväni luoksesi ja pidä hänet lempeässä paikassa. Jos kyseessä onkin piru, laittaisitko ystäväni pliis toimistohommiin, ettei hänen enää tarvitsisi lapioida kuumia hiiliä kaiken tämän jälkeen? Tai jos ei ole mitään, saisi vain olla jossain, olla vain, vihdoinkin.