Minua ärsyttää hirveästi tämä nykyinen "rekisteröidy" -meininki. Miljoona paikkaa ja kaikkiin pitää rekisteröityä, kertoa kaikki tiedot mummon kummin kaimaa myöten. Kaikki tiedot kerätään ihmisistä mitä ikinä voidaan. En omista tietokoneeni sisältöä, kuvat vie kuulemma Messenger halutessaan tai mikä muu typerä sovellus milloinkin. Joku taho skannaa puhelimet, tietokoneet, tabletit, kaikki. Järjetön määrä tietoa päätyy jonnekin jotain tulevaa tarkoitusta varten. Facebookia en asenna seuraavaan koneeseen eikä siinä koneessa ole käyttiksenä takuulla windows. No jaa, ehkäpä ei muutkaan käyttikset tee sen autuaammaksi.

Viimeisin juttu oli S-ryhmä, joka rupeaa säilömään ihmisestä niinkin eksaktia tietoa per henkilö, että milloin ostaa terveyssiteitä, kondomeja ja milloin mitäkin. Että kun sitä tietota tarvitaan kohdennettuun mainontaan ja palveluiden kehittämiseen. Ja lässynlässyn läpätilää. Kyyläämistä tämä on eikä mitään muuta. Koska olen melko kyllästynyt tähän, teen edes jotain kiusaa. Hylkään kaikki etukortit, käyn Lidlissä hakemassa sen minkä sieltä saa ja salaa loput muualta ilman etukortteja.

Joo, menetän hirveästi rahanarvoisia etuja ja bonustuloja ja sun muuta. Mutta joku hinta on ihmisen yksityisyydellekin eikä siihen enää täydellisesti tässä maailmassa päästä, tiedän. En halua mutta kun niin on. Olen jo jättänyt bonuskortit kukkaroon ja käytän niitä satunnaisesti vain kun tulee joku tarjous vastaan mistä ei voi kieltäytyä. Tämä ratkaisuni ei varmasti paljoa maailmaa järkytä mutta se tuntuu hyvältä. Kenties jonakin päivänä saamme bonukset ynnä muut suoraan ruoan hinnan alennuksena, parhaassa tapauksessa myös niin että alkutuottaja saa jotain itsekin eikä kaikkea rohmua nämä isot keskittymät. Eikö ruoan hinnan arvioitu laskevan noin 40% kun mennään EU:hun? En minä tiedä. Pistän villasukat jalkaan ja menen kyyläämään naapureita parvekkeelta.